Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 15 april 2010

Religionsfrihet att få könsdiskriminera?

Är det rätt att portförbjuda män i kommunala simhallar av hänsyn till att vissa muslimska kvinnor inte vill eller får vistas i sådana om män finns i samma byggnad eller i simhallen? Lite oklart vart man drar gränsen.

Kan man försvara sådana arrangemang med religionsfrihetsargumentet? Vore det en kränkning av dessa kvinnors religionsfrihet om man inte tillmötesgick dem på den punkten?

De flesta av oss skriver under på att det är fel att könsdiskriminera. Frågan är då om man i religionsfrihetens namn ibland måste tillåta det?

Skulle man inte i så fall kunna hävda att kristna präster i religionsfrihetens namn bör få rätt att vägra prästviga kvinnor eller viga homosexuella? Som bekant köper inte staten det argumentet, så varför gör den det när det gäller rätten att upplåta kommunala simhallar till enbart kvinnor vissa tider?

* * *

Det är oklart för mig om muslimska kvinnor tillåts duscha med kläder på genom att personalen ser mellan fingrarna. Om de gör det, så är det också diskriminering, fast då snarare religiös eller etnisk sådan i religionsfrihetens namn, eftersom man förmodligen skulle tvinga icke-muslimer att duscha nakna.

http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100210/BROMOLLA/702109792/1019/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=1860513

http://muslimskatjejer.se/?p=42

http://svenskmuslim.se/_forum3/viewtopic.php?f=32&t=3566

* * *

Det heter att de flesta muslimer är som vanliga svenskar, att de är inga islamister utan moderata muslimer.

Men om så är fallet, varför måste kommunala simhallar då ta hänsyn till en liten minoritet?

Och varför protesterar inte den påstådda majoriteten moderata muslimer mot islamisternas krav på könssegregerade simhallar?

Antagligen därför att majoriteten av muslimerna i vårt land och i övriga väst har sin rötter i hederskulturer, och att där råder dylika begränsningar för umgänget mellan könen.

Inget avslöjar mer effektivt att islamisterna, de rättrogna muslimerna, inte är en liten minoritet, snarare en stor sådan, eller kanske rentav en liten majoritet, än alla hänsyn som måste tas när det gäller att slippa ta kvinnor i hand, att få bära slöja och att slippa beblanda sig med någon av motsatt kön i till exempel simhallar.

Islamist betyder inte nödvändigtvis en al-Qaida-sympatisör. De flesta islamister, såsom de som styr Turkiet, är moderata islamister, men knappast "moderata" muslimer, som i den rosafärgade illusion som de flesta icke-muslimer finner så tilltalande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.