Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 19 april 2010

Lex Zaremba och besvärliga frågor

Anhängarna av arbetskraftsinvandring borde kunna svara på om de anser att människor som ljuger om asylskäl bör avvisas. Utan några brasklappar om att man ljuger för att det är praktiskt omöjligt att arbetskraftinvandra till Sverige. Jag menar, vi bör skilja på asylsökande och arbetskraftsinvandrare och inte tala om dem i samma sammanhang!

Där håller jag hårt på Lex Zaremba, dvs. arbetskraftinvandring och invandring är en sak, som inte får blandas ihop med asylrätten. Ändå sker detta hela tiden, både från de som är kritiska och de som är positiva till asyl- och arbetskraftsinvandring.

Om det fanns någon normal logik i debatten om invandring, så borde bevisbördan ligga på de som förespråkar arbetskraftsinvandring från tredje världen (och överhuvudtaget) i ett läge där vi har en enorm arbetslöshet - speciellt bland invandrare.

Intellektuellt och kulturellt samt politiskt är det en skandal, att man måste ställa sådana här frågor, liksom att man är hänvisad till ett icke-parlamentariskt parti för att få markera sitt missnöje med den förda asyl- och invandringspolitiken.

Nu frågar jag: bör några begränsningar av invandring alls finnas eller bör invandringen vara fri?

Beträffande asylrätten.

Bör ingen asylsökande få avslag? Om svaret är jo, var god specificera på vilka grunder? (För det kan ni förstås inte, utan det blir väl en massa abstrakt svammel om att “jag känner inte till alla regler, men bl.a. bl.a. “)

Var ärliga någon gång! Erkänn att ni inte vill ta i frågan. Ni vill gömma er bakom oklarheter, utstråla ett slags svampig, fluffig gränslös välvilja, som ger er högre rumsrenhetspoäng än att uttrycka tveksamhet i restriktiv riktning.

Det är samma intellektuella ohederlighet som i t ex abortfrågan eller knarkfrågan. Ingen analys, bara fingertoppskänsla för hur det skulle låta om man till exempel undrade högt om det inte vore bättre att avkriminalisera t ex heroin, kokain och cannabis.

Det är förvisso social kompetens att tiga om det, men det är fasingen i mig inte intellektuellt hederligt. Det är ren äcklig flockmentalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.