Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 1 april 2010

Mexikanska drogkrigen motiverar avkriminalisering

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tusentals-offer-i-mexikos-knarkkrig-1.918468

-----------------

Intellektuellt är Sverige ett u-land.

Fredrik Lindström har rätt i att politiskt korrekthet har fyllt gapet efter de andra gemenskapernas upplösning.

Den politiskt korrekte svensken är som farisén som står i gathörnen och ber för att alla skall se hur from han är. (Jesus uppmanade istället att man skulle dra sig undan till sin kammare och be.)

I detta u-land är politiskt inkorrekthet i stort sett detsamma som att likt Göran Persson i ett
obetänksamt ögonblick, när inte den inre censorn var på, högt fundera om vi kanske hade tagit emot för många.

Nå. Men det finns andra former av politisk inkorrekthet, som är betydligt mer socialt diskvalificerande än att fundera i sådana banor: nämligen att fundera högt om det kanske vore bättre att avkriminalisera “knark” eller att man borde sänka den övre abortgränsen till vecka 12. (Som ett visst parti föreslår - nej, jag menar inte kristdemokraterna, de är för abortturism numera.)

Om det är något som konstituerar att vara “svensk”, så är det just detta: den rörande konsensusen att man måste bekämpa “knarket” med förbud och att “kvinnan har rätt att bestämma över sin kropp”.

Fast den rättigheten logiskt sett kolliderar med ambitionen att bekämpa “knarket” med förbud.

Ja, logiskt sett är ju även alla övre abortgränser en kränkning av “kvinnans rätt att bestämma över sin kropp”. Logiskt eller hur?

Men resonerar man så rynkar svensken på näsan och tycker att det där är ju att gå för långt i sitt logiska tänkande. Lagom logiskt skall det vara.

I Danmark däremot har man inga sådana skrupler. Det är inget konstigt att Dansk Folkeparti av humanitära skäl ställer sig bakom gratis heroin till missbrukare.

Samma sak i Holland, samma sak i USA. Det vill säga, att man där finner även konservativa invandringskritiker som ser det rationella i att avkriminalisera knark, som ett led i kampen mot brottsligheten, inte för att droger är “cool”.

Här ett exempel:

http://www.vdare.com/collins/100331_drugs.htm

Slutpoäng: om man gör fakta och logik till ledstjärnor, så hamnar man i en rad politiskt inkorrekta ståndpunkter. Och lynchpöbeln, som inte inser hur mycket lynchpöbel den är, kommer att sätta efter en.

Men frågan är om man ändå inte bör ha sådana ledstjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.