Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 17 mars 2010

The predictability of our present world is tiresome


Zappar runt och hamnar i en intervju med en amerikansk ekonom som var verksam i Bush-administrationen.

Flintskallig, totalt, Mick Jagger-mun.

I och med att han är amerikan, plus nationalekonom, gissar jag att han har judiskt påbrå.

http://www.jinfo.org/Economists.html

2 kommentarer:

  1. Så du är antisemit? Ja, tydligen är det inget som överraskar med SD-anhängare.

    SvaraRadera
  2. Det var ju en snabb slutsats. Jag kan bara hänvisa till tidigare inlägg som går - hur skall jag uttryckta det? - i rakt motsatt riktning.

    Jag fruktar antisemitismen lika mycket som vore jag en jude. Nazismens antisemitism var ju bara ett uttryck för en långt drivet rasförakt som även omfattade slaver och medelhavfolk.

    Detta innebär inte att jag anser att man av försiktighet bör undvika att brännmärka företeelser inom den judiska gemenskapen. Lika lite som man bör undvika att brännmärka företeelser inom den kristna gemenskapen.

    Men nu handlade det inte om brännmärkning utan helt enkelt om en massmediakonsuments leda vid det förutsägbara i att en framträdande amerikansk ekonom har judisk bakgrund. Eller en medlem av den amerikanska underhållningsindustrin eller litteraturen eller filmindustrin, journalistiken, etcetera.

    Förutsägbarhet har ju en tendens att skapa leda.

    Man behöver alltså inte vara antisemit för att man, som jag gjorde, googlade en person i syfte att veta om denne är judisk.

    Sådant intresse verkar helt legitimt bland judiskättade, som framgår av DNA-sajter till vilka man kan skicka prover för att få veta om man har judiska gener.

    Det finns även flera sajter som listar berömda judar, som uttryck för etnisk stolthet, så varför skulle inte en icke-judisk person få visa intresse för saken?

    I USA finns en större öppenhet om detta än i Sverige där man märker en oro för att visa ett otillbörligt intresse. Kanske för att judar en så liten del av vårt etablissemang.

    Med tanke på de judiskättades framskjutna plats i amerikansk politik, finans, juridik, film, tv och litteratur, så är den amerikanska öppenheten ofrånkomlig.

    Den har till och med fått Larry David att för några år sedan skriva en artikel i New York Magazine om huruvida judar (askenaze-judar) är smartare?

    Han redovisar en rad rasbiologiska upptäckter som skulle kunna förklara den judiska överlägsenheten i fråga om intelligens. Vilket inte kanske är helt rumsrent.

    SvaraRadera

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.