Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 mars 2010

Myntets andra sida

I svenska massmedier och även då i dess förment opartiska nyhetsförmedling framställs alltid de illegala invandrarna i USA som hjältar (the good guys) och aktivisterna inom den frivilliga gränsbevakningen (The Minutemen) som skurkarna (the bad guys).

Denna uppenbara slagsida i rapporteringen borde få klockorna att ringa hos den kritiske massmediakonsumenten, men hur många kan de vara? Är inte USA-hatet sedan gammalt utbrett i hela Europa och viljan att med nästan rasistisk glöd avsky allt vita amerikaner gör förblindande? Varför är Michael Moore så mycket mer populär i Europa än i USA?

Hur som helst, USA, som näringslivets och borgerlighetens spin doctors alltid skall framhålla som immigrations- och integrationspolitisk förebild för oss svenskar, har definitivt så stora problem med sin illegala invandring, att man kan ifrågasätta om USA längre är en förebild.

Nyhetsmagasinet Time skrev 2004 om läget vid gränsen mot Mexiko under rubriken "Vem lämnade dörren öppen?".

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,995145,00.html

Kontrasten i det reportaget mot alla snyftreportage i svenska medier kunde inte vara större. De verkliga offren - eller i alla fall offer i lika hög grad - var människorna i de amerikanska gränsstäderna och på de ensligt belägna rancherna.

Deras egendom skräpades ned av vattenflaskor, pappförpackningar, mänskliga fekalier; deras hundar förgiftades och deras stängsel klipptes sönder samt boskap slaktades.

I sina ansträngningar att skapa goda relationer till Mexiko och vinna spansktalande väljare i USA, så gjorde president Bush nästan ingenting. Trots att gränspolisen konfronterades med
mexikansk militär
på amerikanskt territorium som eskorterade narkotika- och flyktingsmugglare.

Lou Dobbs på CNN citeras med att både demokraterna och republikanerna i senaten och representanthuset i Washington är i näringslivets fickor. Deras passivitet och förslag om amnestier döljer det faktum att amerikanska företag lägger ut beställningar på illegal arbetskraft i Mexiko. Det hela är big business, med påföljden ökad arbetslöshet bland amerikanska lågutbildade, ofta då afro-amerikaner.









http://www.youtube.com/watch?v=j1n7xgD1Keg

http://www.youtube.com/results?search_query=lou+dobbs+new+world+order&search_type=&aq=4

Denna storkapitalistiska snikenhet presenteras sedan som medkänsla med illegala invandrare!

Dags att denna blogg anlägger lite moteld till all denna förljugenhet:

http://michellemalkin.com/2010/03/29/the-death-of-an-arizona-rancher/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.