Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 18 mars 2010

På vilket sätt kränker Vilks "muslimen i gemen"?

De muslimska trosbekännarna tycks uppdelade mellan "islamisten" och "muslimen i gemen". Islamisterna är intoleranta, emedan "muslimer i gemen är som oss".

Om det är sant, hur kan då Vilks rondellhund föranleda mer än en axelryckning hos
"muslimen i gemen", om denne nu är "som oss"? Vad bryr svensken i gemen sig om till exempel driften med Jesus i Monty Pythons "Life of Brian"?

Legioner av islamofiler påstår att Vilks kränker muslimer. Hur kan han det om majoriteten är moderata muslimer?

Är det dock inte snarare så, att muslimer generellt är mer konservativa i sin syn på heliga ting än västerlänningar?

Och innebär inte det självcensur och kanske statlig censur i samhällsfredens namn om vi får en muslimsk majoritet eller fördubblad "minoritet"?

8 kommentarer:

  1. Den jobbiga verkligheten är nog att den vanliga muslimen som jobbar, betalar skatt, dricker vin, äter fläskkött, inte vill ha sharia, inte begår brott, inte föraktar icke-muslimer, inte blir kränkt av rondellhundar inte heller identifierar sig som muslim.

    Mediaproffstyckarna får bestämma sig. Antingen är "den vanliga muslimen" tolerant och sekulär som medelsvensson eller så är den en lättkränkt terroristsympatisör.

    SvaraRadera
  2. Hej Sture, tack för sympatisk kommentar!

    Din hellre-fria-än-fälla-attityd, syftar jag på förstås.

    Instämmer förstås även i din replik om "mediaproffstyckarna".

    Hoppas du har rätt. Fast jag fruktar att "den jobbiga verkligheten" är mer komplicerad än den vindrickande, fläskätande, anti-sharia-muslim du målar upp.

    Med vänlig hälsning,

    "Ikonoklast" (bildstormare, för den som nu orkar kolla i en ordbok eller googla ;-))

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig. Det är intressant hur de sk politiskt korrekta tagit sig rätten att definiera den "gemene muslimen"

    Påminner lite om hur det i det allmänna svenska medvetandet är lite skämmigt att visa upp svenska flaggan annat än på flaggdagar, och som märken på jackor o.dyl.
    Detta för att svensken låtit nassarna ta flaggan från svenskarna så som man låtit PK-vänstern vara den som definierar vem som blir kränkt och inte. Jag känner inte så många muslimer, men de fåtal jag känner skrattar gott åt just detta och tycker att svenskar är konstiga och protesterar egentligen mot att bara för att deras hemland eller föräldrar är troende muslimer så är de muslimer.
    Snacka om att ha fördomar. Man är inte muslim bara för att man är född i ett land där islam dominerar.

    Ungefär om att säga att svensken är kristen. Kristen, muslim, buddhist är den som tror på dessa sagor uttalat.
    Inte ens bland de flesta troende muslimer är denna fråga så stor. De vet att vad kuffars tycker om muhammed inte har någon som helst betydelse för deras tro. Dessa stackare är de som sitter i kläm mellan extremisterna i religions/invandringsfrågan och används som slagträ utan att någon frågat dem om deras åsikt.

    Därför är det roligt att se hyckleriet i debatten.

    SvaraRadera
  4. Tack för vittnesmålet. Givetvis är inte alla födda i islamdominerade länder muslimer.
    Jag tänker spontant på alla syrianer, som väl är kristna? Å andra sidan, en del av dem är tämligen "islamofoba", som bekant.

    SvaraRadera
  5. @Ikonoklast. Jag har några mycket goda vänner som som är både assyrier och syrianer och de är kristna, ja.. Och när man hör deras föräldrar och andra äldre så har de fog att vara "islamofobiska". Islamofobi är ett friskhetstecken egentligen. I alla fall när det handlar om de muslimer som vill att samhället mer ska ta hänsyn till islam. Det tragiska är att de är i sammanhanget är väldigt få, men den svenska vänstern och andra politiskt korrekta har gett dem rätten att definiera vad alla muslimer är.

    SvaraRadera
  6. @Suka. Tvivlar på att de är väldigt få. Varför skulle Sverige skilja sig från t ex Storbritannien i detta hänseende?

    Beaktande alla opinionsundersökningars otillförlitlighet, så finns det dock den som ca 2006 visade att 40 procent av tillfrågade brittiska muslimer ville ha sharia. Jag vill minnas att det rörde sig om i frågor rörande familjerätt. Alltså inte i övrigt.

    För mig är detta oacceptabelt. Inga religiösa undantag i den samhälliga lagstiftningen. Varken för katoliker, judar eller muslimer eller för den delen sikher.

    Vi måste nog göra tre distinktioner beträffande muslimer: dels de sjövilda, dels de som vill att samhället skall ta hänsyn till islam i fråga om slöja, halalmat, dels de som är sekulära på riktigt och bara "namn"-muslimer.

    Men jag tror att den senare gruppen är i minoritet.

    Enligt en del artiklar om de som lämnat islam och blivit kristna (en artikel i brittiska dagstidning plus en i DN på 90-talet), så betraktas dessa f.d. muslimer med avsky även av sekulära namn-muslimer, som dricker och äter fläsk. Islam är en sammanhållande identitet även för dessa ytterst ljumma muslimer.

    Sedan har vi förstås hederskulturen, som även omfattar syrianer (vad jag förstått) och alla i Mellanöstern, varför invandring därifrån bör stoppas.

    Vi har redan nu en alldeles för utbredd hederskultur. Återigen bör man ställa sig skeptisk till statistik, men enligt en undersökning som advokat Elisabeth Fritz hänvisat till, så lever ca 100 000 "svenska"
    tjejer under någon form av hedersförtryck. Hur många hedersförtryckare går det på varje tjej?

    Skummat din blogg som hastigast och funnit den intressant nog för återbesök, varför jag lagt in den som påminnelse i mitt länkarkiv.

    SvaraRadera
  7. Tackar för besöket. Vi är helt överens om islamisternas farlighet för den fria människan. Islamister för mig är de som på något sätt försöker "förgifta" västernlandets värderingar med sina från en tid som den moderna människan passerat för flera hundra år sen. Dess svans "smygislamisterna" är den okunniga känslostyrda vänstern som med sitt eget västernlands-hat driver sin agenda med vad de tror islams hjälp. Nassarna har också funnit själsfränder i islamismen, vilket inte är så konstigt som det låter, de är väldigt nära besläktade i sin syn på människan.

    Jag har också följt Storbritanniens förfall vad gäller islamisterna där och ser, som jag antar du också gör, att sverige befinner sig inte långt därifrån med den massimport av radikala muslimer som sverige helt ogenerat "i mänsklighetens namn" håller på med.

    Du har kanske rätt att de radikala inte är så få som jag tror, men jag har inte fått några "rapporter" från de muslimska vänner jag har (om man nu anser att bara för att man är född i ett muslimskt land så är man muslim) att det är särskilt utbrett med islamistiska åsikter i deras kretsar.
    Assyrierna och syrianerna har sin hederskultur också men ungdomen håller på och arbetar bort dessa unkna tankesätt, i alla fall de som är intresserade av att ta sverige på allvar. Har själv råkat ut för denna hederskultur, mja eller den syrianska tjejen som jag är kompis med snarare..en lite mildare variant än stackars Pela och Fadimes variant.

    Hennes släktingar tisslade och tasslade då de ansåg att eftersom jag var ensam med henne så knullade vi hårt. Men det slutade efter ett tag och släkten tog sitt förnuft till fånga sen när systrarna stod på sig och båda systrarna gifte sig med "vita" svenskar sedermera.

    SvaraRadera
  8. Lästips till fredagsgroggen:
    Londonistan calling

    Kommer vara offline i kväll.

    SvaraRadera

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.