Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 24 mars 2010

476

"Tänk om vi redan har fallit? Likt innevånarna i 476 års Rom har vi bara inte märkt det än. Kanske kommer framtida historiker sitta där om en, låt oss säga, 1000 år, och förlägga Västerlandets fall till, låt oss säga, sent 1930-tal, och så kommer de att en smula medlidsamt skaka på sina huvuden åt oss, som storstilat fortfor att leva kvar ibland alla ruiner och minnen, som om nästan ingenting hade hänt."

http://www.peterenglund.com/textarkiv/romsfall.htm


------

Egentligen säger det allt, detta att ingen tar avstånd från knivöverfallet på en ung sverigedemokrat, som deltar i Belinda Ohlssons "Debatt".

Skillnad på partier och partier

Själva den händelsen - knappast unik i sitt slag - vittnar vältaligt om demokratins kris i vår nation.

Samtidigt pågår debatten inför ointresserade öron. Innanför en mur av likgiltighet hos folkflertalet.

Om den fundamentala demografiska förändringen vittnar den hycklade toleransen hos en del ungdomar med invandrarbakgrund.

En anser att Sd inte borde få yttra sig i skolans värld. Två tjejer med invandrarbakgrund, den ena med piercad underläpp, knappast en muslimsk fundamentalist, menar att visst kan de få tala, men hon förstod ilskan hos många elever med tanke på det förakt en Sd-representant visat visavi Islam.

För att tala klarspråk i hymlandets tidevarv: svenskarna är inte längre herrar i sitt eget hus.

Deras situation är jämförbar med indiernas under det brittiska kolonialväldet.

Detta om man vågar se saken i ett längre perspektiv. I ett historiskt fågelperspektiv.

Nedan klipp från Debatt. Hela programmet ännu ej tillgängligt online:




Post scriptum:

På grund av att Sverigedemokraterna blivit det mest framgångsrika invandringskritiska partiet emedan alla riksdagspartier är invandringsentusiastiska, så blir försöken att stänga ute Sverigedemokraterna från skolan ett slag i ansiktet på en opinion som är betydligt större än Sverigedemokraternas stöd bland väljarna.

Det är åsikten att invandringen bör minska som stängs ute och demoniseras i lika hög grad som Sverigedemokraterna.

Detta är de som vill stänga Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna ute medvetna om samt tacksamma för. Hur skulle de agera om Sverige haft partier motsvarande Danske Folkeparti och än mer framgångrika norska Fremskrittspartiet?

Så länge så inte är fallet, så bör partier som åtminstone är representerade i demokratiska församlingar (vilket även är fallet med Nationaldemokraterna) och som kandiderar i riksdagsvalet få tillträde till skolorna på samma villkor som mer etablerade partier.

Feministiskt Initiativ är inte representerat i någon demokratisk församling.

Om den allmänna ordningen äventyras av att Sd och Nd får verka på samma villkor som andra partier, så är det statens skyldighet att skydda dessa partiers representanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.