Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 31 juli 2010

Min fiendes fiende är ibland min vän

Anne Brynolf på DN:s ledarsida tror hon är smart, när hon gör homofobi
bland unga manliga Sd-sympatisörer för sex år sen, till ett tungt vägande argument mot Sd:s varning till homosexuella för fortsatt muslimsk massinvandring. (Hennes lilla kolumn är inte online i skrivande stund.)

Visst. Det är betänkligt att Forum för Levande historias intoleransundersökning från 2004 visar att unga män som sympatiserar med Sd är mer intoleranta mot homosexuella än muslimer, samtidigt som det är ganska irrelevant för huruvida den som värnar om tolerans mot homosexuella bör motsätta sig fortsatt massinvandring från muslimska länder eller inte.

Min fiendes fiende är ibland min vän. Om Sd är det enda partiet som motarbetar fortsatt massinvandring av människor som är intoleranta mot homosexuella, så borde det ligga i homosexuellas intresse att hellre rösta på Sd än på partier som vill öppna slussarna för invandringen helt.

Sedan må vi betänka verkligheten. Kanske Forum för levande historias undersökning inte ger en sann bild av homofobin bland muslimer, när man jämför en så stor grupp som våra muslimer (ca 500 000) med en sådan liten grupp som unga manliga Sd-sympatisörer 2004?

Vad människor i högre utsträckning borde tänka på är att maximera värdet av sin enda röst, inte att rösta på det parti som man finner anständigast.