Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 21 juli 2010

"Främlingsfientlighetens" orsaker

"En bloggläsare som följt min – och miggornas – rapportering här på bloggen,

Jag tror att det nu finns otaliga människor som av ren bitterhet kommer att rösta på Sverigedemokraterna. Det är bekymmersamt men inte särskilt förvånande med tanke på bristen på ärlig och professionell mediabevakning på asyl- och migrationsområdet.
När människor läser Aftonbladet eller Expressen och baserar sin verklighet på deras rapportering, då får vi oinformerade, okunniga människor som konverterar åsikter till sanningar. Då är det lätt att man röstar för ett parti som inte har någonting att komma med förutom frågan om invandringen till Sverige. Vi får se vad som händer i höst…
Kommentarer överflödiga."


http://meritwager.wordpress.com/2010/07/21/en-blogglasare-skriver/


Ett annat problem är att alla argument som invandringsförespråkarna begagnar är falska.

Ensamkommande barn är inte barn, arbetskraftsinvandring är ingen lösning på Sveriges demografiska problem.

http://www.dn.se/debatt/arbetskraftsinvandring-hjalper-inte-offentlig-sektor-1.974540

Och priset tar förstås vitpixlingen av färgade brottslingar i kvällstidningarna.

http://kentekeroth.se/2010/04/17/expressen-erkanner-vitpixling/

En annan verklighetsförfalskning är när rasist blir synonymt med en vit person.

Med tanke på alla etniska konflikter som folk flyr ifrån i tredje världen, så misstänker jag att rasism, främlingsfientlighet, liksom homofobi och kvinnoförtryck är vanligare i tredje världen än i Sverige.

Och dom som flyr är, för att använda Sven Olov Littorins nu bevingade ord, inga Snövit. Hade så varit fallet, hade vi haft några problem med hedersförtryck nu även i vårt land.

Turkiska Ungdomsförbundet drog för några år sedan i gång en kampanj mot svenskfientligheten, vilket är hedervärt, men inte alls uppmärksammat i den mångkulturella debatten.

Inte heller att patienter på vårdcentraler inte vill bli tolkade av personer med fel etnicitet eller kön.

Kanske man rent av kan misstänka att intoleransen är mer utbredd i de delar av världen som inte utsatts för statlig antirasistisk propaganda under flera decennier.

Undrar om Andres Lokko, som under flera år utmärkt sig för sin övermänniskoattityd på modets och popens område, hade dessa fakta i åtanke, när han avslutade sitt sommarprogram med lite valpropaganda.