Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 31 juli 2010

Nakenbad endast för män

Könsdiskrimineringen grasserar i Sommar-Sverige. I Varberg såg jag en skylt framför ett staket vid stranden på vilket det stod “Nakenbad endast för kvinnor”.

En motsvarande skylt med texten “Nakenbad endast för män” såg jag inte och tror inte heller existerar.

Detta visar åter på dubbelmoralen i talet om jämställdhet.

Lena Andersson i DN är inne på samma linje, när hon i ett resonemang
om saudisk könsdiskriminering även tar upp skilda duschrum för män och kvinnor i jämställdhetens förlovade land, Sverige.

Hon ger också ett tjuvnyp åt den förhärskande attityden, att män inte skall sjåpa sig, genom att skriva:

"Det är bara att tänka på en simhalls omklädningsrum i Sverige. Där finns identiska idéer om avskildhet och att bara bli sedd av samma kön. När arbeten ska utföras skickar simhallen helst en kvinna till damernas och en man till herrarnas. Motsatsen uppfattas inte sällan som besvärande och något man inte borde behöva utstå, åtminstone hos damerna. Det andra könets rum blir lite spännande av att man så sällan ser nakna främlingar av motsatt kön."

http://www.dn.se/ledare/signerat/duschrummets-sexism-1.1146355

Jag har stött på kvinnliga badvakter i männens duschrum, men tror knappast att en manlig badvakt skulle tillåtas gå in i damernas.

Samma sak med toaletter på restauranger. Där kan man stöta på kvinnor på männens toalett, men gissningsvis inte en man på damernas.

För några år sedan hörde jag att det var fri insyn från simhallen till männens omklädningsrum på Medborgarehusets bad, men inte det omvända.

Vilken total brist på respekt för män!

Detta är en viktig del av den statsunderstödda feminismen: att visa män dålig respekt.

Nätverket Bara bröst vill avsexualisera kvinnobröst, men kräver inte att kvinnor skall få gå barbröstade i parker eller på gator, vilket om sommaren är vanligt att män gör. Så hur trovärdigt är Bara Bröst?

Och som sagt: man tiger om könsdiskriminering i fråga om manliga och kvinnliga duschrum.

Ja, även om mansidrott och kvinnoidrott. Är inte könsåtskillnad alltid diskriminering?

Sedan det mest flagranta exemplet på feministisk och samhällig dubbelmoral: olika fyskrav för män och kvinnor på Polishögskolan.

Antal exempel på samhällig, institutionaliserad dubbelmoral är så många, och på fler områden än jämställdheten (etnisk diskriminering t ex), att det skär i kroppen när man talar om alla människors lika värde och likhet inför lagen.

I vårt samhälle finns ingen likhet inför lagen, med tanke på alla undantag från denna princip (könsstympning av gossebarn av religiösa skäl t ex).

Det är uppenbart att etablissemanget helt övergett principen om samma rättigheter och skyldigheter för alla medborgare oavsett kön, sexuell läggning, religion och hudfärg, till förmån för feminism och mångkultur.

Dessa honnörsord har en skrämmande baksida.