Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 26 augusti 2010

Ständigt dessa halmdockor!

"Halmdocka (halmfigur, halmgubbe), engelska 'straw man argument', är ett retoriskt begrepp, och kan vara antingen en medveten taktik eller en form av argumentationsfel. En halmdocka används särskilt i ett läge då en motståndares verkliga argument kan vara svåra att bemöta rationellt."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

En som uppenbarligen har svårt att bemöta Sverigedemokraternas asyl- och invandringskritik rationellt är DN:s lustigkurre Johan Croneman nummer ett (förlåt Bengt Ohlsson):

"Sverigedemokraterna ger oss rakt besked i sin fråga: Invandrare, hottentotter, gulingar går bort. Svenska flickor och pojkar går hem. Fick vi bara lite fler ungar behövs ju inga somalier i t-banan. Är det ett rakt besked som fungerar?"

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/johan-croneman-raka-politiska-besked-anses-sarskilt-viktiga-1.1159431


Jag tror inte det va! Jag tror inte heller att det är så den potentiella SD-väljaren resonerar.

Snarare torde denne resonera betydligt mer sakligt och faktabaserat än Croneman eller Schyman för den delen. Den senare företedde likheter med en struts, när hon i söndags debatterade mot Sverigedemokraten Jimmie Åkesson.


En fråga till Gudrun et consortes: menar ni att invandringen inte lett till en ökning av överfallsvåldtäkter? Det finns inget samband alls? Menar ni att överfallsvåldtäkterna inte varit färre även om vi inte haft någon invandring eller snarare asylmottagning alls?

Men se på Efterlyst i TV3, Schyman och för den delen Croneman! Hur kan det komma sig att de flesta överfallsvåldtäkter som det programmet tar upp begås av män med signalement som inte för tankarna till etniska svenskar?

Och hur kan det komma sig, att advokat Ann-Christine Hjelm på uppdrag av Brottsoffermyndigheten fann, att 85 procent av alla våldtäktsdömda i Svea Hovrätt var födda utomlands eller barn till utlandsfödda?

http://www.dn.se/ledare/signerat/en-riktig-valdtaktsman-1.407102