Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 23 augusti 2010

Skäl att rösta på SD del 3Programledaren Karin Petterssons inhopp på Schymans sida (opartisk tv hej och hå!) med lögnen att 99,8 procent av alla våldtäkter begås av svenskar, motsägs av detta citat ur en artikel på DN:s ledarsida av Hanne Kjöller 2005:

"Om vi lyfter blicken från mannen i busken och tittar på våldtäkt i stort så blir mönstret rätt tydligt vad än journalisten Katarina Wennstam och kvinnorörelsen säger. Våldtäktsmannen är i väldigt liten grad vem som helst.
Det visar juristen Ann-Christine Hjelm, som på uppdrag av Brottsoffermyndigheten granskat grova brottmål i Svea hovrätt (Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet). De 27 dömda våldtäktsmännen som ryms i hennes studie levde i ungefär hälften av fallen under socialt oordnade förhållanden. 85 procent var födda utomlands eller av utomlandsfödda föräldrar, vilket ju tyvärr i Sverige i hög grad blivit en klass- och utanförskapsmarkör
."

http://www.dn.se/ledare/signerat/en-riktig-valdtaktsman-1.407102

Hur kan man bortse från detta? Hur kan man bortse från de flesta signalement på våldstäktsmän i tv-programmet "Efterlyst"? Ja, ja, mitt intryck är att de är i majoritet i de fall som "Efterlyst" tar upp, men jag har inte fört någon statistik, så jag har inget vetenskapligt belägg för att mitt intrycker stämmer med verkligheten, men "överrepresenterade" är de.

Och det anser Leif G W Persson också.Kan till exempel denna Schyman-kramare förklara sin så avvikande verklighetsuppfattning?

http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/bjornramel/article1209928/Schysst-Schyman.html

P.S. Norsk polis skapade nyligen sensation när man påstod att alla anmälda överfallsvåldtäkter i Oslo pekade ut invandrare som förövare. Kan det verkligen stämma? Och hur kan det skilja sig så markant mellan Oslo och säg Stockholm? Gör det det?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939