Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 28 februari 2010

Mörkning om antisemitism

"Bland muslimer i Sverige har 82,6 % en 'helt eller delvis negativ syn på judar', d v s är vad vi i dagligt tal kallar antisemiter ."

Detta enligt bloggen Jihad i Malmö som stöder sig på den kartläggning av svensk (sic) antisemitism som Forum för levande historia publicerade i mars 2006.

Enligt Jihad i Malmö mörkades denna uppgift i pressmeddelandet Forum för levande historia gick ut med, vilket förklarar min tidigare okunnighet.

Jag har dock misstänkt att siffran var högre än det vore politiskt korrekt att gissa, men 82,6 procent! Wow!

Nu undrar jag om massmedia dammat av den uppgiften och satt in den i rapporteringen om den internationellt uppmärksammade antisemitismen i Malmö.

Gissningsvis har man inte gjort det, eftersom det skulle ytterligare underblåsa den redan negativa attityden till islam bland vårt lands icke-muslimer.

-----------

Jihad i Malmö skriver:

"Sätter jag då likhetstecken mellan fler muslimer och ökande antisemitism ? Det finns forskning som tyder på det... Nej, men i varje fall betyder fler muslimer = fler islamister. Sedan må det vara tio procent, tjugo procent, trettio procent eller... Och islamism leder oundvikligen till ökad antisemitism.... "

Hm. Man sätter alltså inte likhetstecken mellan fler muslimer och ökande antisemitism, men medger ändå att "fler muslimer=fler islamister" och att "islamism leder oundvikligen till ökad antisemitism". Så även om de flesta muslimer inte är antisemiter (vilket de ju dock är enligt Forum för levande historia, se ovan!) innebär fler muslimer ändå ökad antisemitism, eftersom fler muslimer innebär fler islamister!

Men om nu så är fallet, och man inte vill ha ökad antisemitism, borde man inte kräva minskad muslimsk invandring?

----------

Det sägs ofta att de flesta muslimer är "moderata" muslimer.

Men vad är en "moderat" muslim? En som insisterar på att muslimska kvinnor och flickor skall bära slöjor?

Vi hör ofta att de flesta muslimer är som vi svenskar, sällan går i moskén, bara firar högtiderna.

Men sen då? Äter de fläskkött? Dricker de alkohol? Struntar de i Muhammedkarikatyrer eller vill de att sådana skall förbjudas?

Vad anser de om judar? Tja, enligt ovan refererad källa, så är 82,6 procent helt eller delvis judefientliga. Kan man då säga att de är som vanliga svenskar?

Och kan en moderat muslim vara utövare av så kallad hederskultur?

Sanningen är att vi vet för lite om bekännarna av vårt lands numera näst största religion.

Det är som forskarna fruktar sanningen, så man undviker att göra opinionsundersökningar rörande synen på självmordsbombare, på attentat sådana som det i London den 7 juli 2005,
synen på fatwan mot Rushdie, stödet för sharia i familjejuridiken.

Vi får vara tacksamma mot Forum för levande historia för att vi åtminstone vet hur många av våra muslimer som är antisemiter, även om Forumet försökt mörka det.

Mer forskning alltså!

Kvällsposten/Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.