Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 21 februari 2010

Lex Vellinge onödigt

Om nu över 90 procent av alla asylsökande saknar (giltiga) legitimationshandlingar, så existerar ingen verklig flyktingfråga utan ett gigantiskt asylmissbruk. Något som verkligen riksdag och regering borde ta itu med.

Tills man gjort det, så finns givetvis ingen vettig anledning att tvinga kommunerna att ta emot asylsökande.

Okej, ta emot dem som har asylskäl och id-handlingar, det är vi förbundna av internationella avtal att göra, men inga andra.

Men eftersom det till och med bland förment vuxna i Sverige är tabu att bekämpa missbruk av asylrätten, så vill man tvinga kommuner att ta emot blufflyktingar.

Därför föreslår två socialdemokrater, Anders Lago och Luciano Astudillo, att man skall använda tvång, eftersom kommunerna av någon anledning inte delar deras optimism rörande det fördelaktiga med att över 90 procent asylsökande saknar id-handlingar och att 40 procent av dem saknar all gymnasiekompetens.

”Omkring 190 000 personer har invandrat eller förväntas invandra till Sverige mellan 2005 och 2010. Många av dem saknar gymnasiekompetens. Enligt statistik från Migrationsverket saknar 25 procent av de nyanlända invandrarna fullständig grundskoleutbildning och ytterligare 15 procent har endast grundskoleutbildning. Omkring 40 procent saknar alltså gymnasiekompetens — något som krävs för i stort sett alla jobb på den svenska arbetsmarknaden.”

http://meritwager.wordpress.com/2009/07/19/skrammande-fakta-ska-ocksa-redovisas/


Istället skriver de på DN Debatt:


“När människor flyttar sprids arbetskraft, kunskap och idéer; nätverk växer och nya möjligheter uppstår. I dag tar Sverige inte vara på dessa möjligheter fullt ut. Det tar för lång tid för nyanlända flyktingar att etablera sig i arbete och nå egen försörjning.”



http://www.dn.se/opinion/debatt/med-lex-vellinge-ska-alla-kommuner-ta-emot-flyktingar-1.1048125

Med andra ord, om asylsökande snabbare etablerade sig i arbete och nådde egen försörjning, så skulle. . . Ja, vadå? Kommunerna gå med vinst?

Lägg till detta detta:


”Fullsatta plan går i skytteltrafik från hela Europa till Erbil med glada kurdiska semesterfirare. Inga problem, de är inte rädda för sina liv och att ’bli dödade som fåglar’. Trots att så gott som alla själva har kommit hit som asylsökande med hänvisning till att det var för farligt för dem att återvända. Tills de fick uppehållstillstånd i Sverige.”

http://meritwager.wordpress.com/2008/08/05/en-del-irakier-semestrar-i-norra-irak-samtidigt-som-andra-sager-att-det-inte-gar-att-atervanda/


Lago och Astudillo är givetvis medvetna om detta, men eftersom det är “politiskt omöjligt” att inte ljuga och hyckla om asylsökande, så måste de ändå kräva av kommunerna att de tar emot och försörjer alla asylsökande, även de som semestrar i det land de "flytt" från.

Via VDARE fick jag veta redan i januari veta detta:

http://vdare.com/gabb/100127_police_state.htm

http://uk.messages.news.yahoo.com/Politics/threadview?m=tm&bn=UKN-PL-Gordon+Brown&tid=1653&mid=1653&tof=8&frt=2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.