Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 23 februari 2010

Några tankar om svenskfientligheten

Naturligtvis är invandrarfientlighet beklagligt, när det riktar sig mot alla som inte ser europeiska ut.

Men hur är det med fientlighet mot svenskar?

Ungdomsrån har i en avhandling från Lunds universitet beskrivits av en intervjuad ungdomsrånare som “invandrarnas krig mot svenskarna”.

Vi har sett tre fall när unga svenskor misshandlats av utomeuropeiska invandrare för att de var svenskor. Ett ledde till kravaller i ett helt bostadsområde och i slutändan till beskjutning av polishuset i Södertälje.

Vi har sett ett tv-program i TV3 om svenskfientligheten, som bland annat innebar att ett gäng afrikaner bad en överfallen kvinna om ursäkt, när de upptäckte att hon inte var svensk.

Ett annat gäng unga afrikaner använde ett par unga svenska mäns huvuden som fotbollar och filmade övergreppen en sommarmorgon på Norrmalmstorg.

I en artikel i nedlagda moderattidningen Svensk Tidskrift berättar Magnus Karaveli om hur det turkiska ungdomsförbundet dragit igång en kampanj mot svenskföraktet. Bra, men varför behövs en sådan kampanj?

Frågan är vad dessa exempel - och fler än vad jag just nu orkar skriva ned - tyder på?

Man får tyvärr uttrycka sig inlindat, eftersom yttrandefriheten begränsats av lagar, så låt mig säga så här: det finns ett samband mellan svenskfientlighet och invandring.

De som fortfarande anser att vi behöver ca 10 miljoner till invandrare (t ex DN-redaktören Niklas Ekdahl, när han skriver att vårt land skulle behöva 20 miljoner invånare) kan naturligtvis inte se invandringen i sig som ett problem.

Istället torde de skylla på sossarnas skattepolitik, om de är borgerliga, eller på svenskarna, om de är sossar. Lars Engqvist skrev en gång att felet inte var invandrarnas utan svenskarnas.

Sådana är tongångarna från de som är satta att styra vårt land och forma den allmänna opinionen.

Är det konstigt att svenskar (och även en del invandrare) ämnar rösta på ett parti som vill tillvarata svenskarnas intressen?

http://www.svensktidskrift.se/2002-1/2002-1-36.html

http://www.brusselsjournal.com/node/938

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.