Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 26 februari 2010

Karin Magnussons taskiga manssyn med mera

Aftonbladets debattchef, Karin Magnusson, håller inte med om att män är djur, däremot har hon kommit underfund med att män är barn. Just jämförelsen med barn är intressant, när det är ofta kvinnor som blir behandlade som barn och inte tycks reagera på det.

Ett exempel:

kvinnor får generellt lägre straff för samma brott som män. Precis som unga förbrytare får lägre straff än vuxna.

Ytterligare ett exempel:

Vårt urskuldande av otrogna kvinnor.

Om en man är otrogen, så är det hans fel. Det framgår av alla frågespalter och andra texter i söndagsbilagor och kvinnotidningar. Och visst är det hans fel, men det underliga är att om hans fru är otrogen, så är det också hans fel. Han har inte varit tillräckligt uppmärksam och sexig och blivit fet etc.

Ett exempel till:

alla dessa örfilar som kvinnor delar ut i romantiska komedier och i tv - även i direktsändning.

Varför kritiserar vi inte det? Är inte det samma sorts överseende som vi visar barn? Skall inte en vuxen människa kunna behärska sig när argumenten tryter eller när hon blir arg?

Och varför talas bara om kvinnosyn och aldrig om manssyn?

Vilken kvinnobild skapas när de flesta kvinnliga krönikor skrivs av sådana som Karin Magnusson, Liza Marklund, de där polskorna vars efternamn jag inte orkar googla och Linda Skugge?

Förresten är faktiskt män djur. Men det är kvinnor också! Närmare bestämt däggdjur!

P.S. Uppenbarligen är örfilarna i romantiska komedier normbildande för unga kvinnor.

Via suveräna Genusnytt (Pär Ströms blogg) fann jag detta. 17-årig Lucia vill ge sin pojkvän örfil för att han inte var med vid hennes nominering. Så mycket för åratals med jämställdshetsarbete. Men som en av läsarkommentarerna på Genusnytt lyder:

"Vad feminismen gör är att förbättra sitationen enbart för kvinnor. Förväntingarna på att män ska ha hög lön och vara ”manliga” är i dagens Sverige höga. En man som talar om känslor och är ödmjuk är efter ett tag en mes. ”Nej han var för snäll så jag lämnade honom” Denna kommentar har jag hört MÅNGA gånger av kvinnliga bekanta och även bland kvinnor jag knappt känner.

Feminismen vill förbättra kvinnans sitation men de könsroller som ligger fastnitade på mannen kommer inte tas bort. Detta är samspelet mellan feminismen som kommer uppifrån och kvinnliga önskningar som kommer nerefrån
."

Läs förresten alla kommentarer på denna tråd! De flesta beskriver dagens samhälle och dess äckliga dubbelmoral på ett mycket intelligent sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.