Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 26 februari 2010

Massinvandring = grupprättigheter = shariadomstolar

Jasenko Selimovic ger följande förklaring av innebörden av ordet mångkulturalism:

"Mångkulturalism är en politisk ideologi vars ursprungliga tanke var att förebygga att majoriteten (ofta representerad av vit, västerländsk, protestantisk man) förtrycker olika minoriteter och deras rätt att utrycka sina gruppidentiteter. Därför förvandlades den universalistiska upplysningstanken om att vi alla är lika till en idé om att vi alla har rätt att vara olika."


Med andra ord finns en ideologisk grund för att tillåta sharia - åtminstone i sina mildare former, vilket redan skett i Storbritannien där minst 85 shariadomstolar redan existerar. Och så annorlunda är inte Storbritannien mot Sverige eller andra västeuropeiska demokratier, att vi inte har anledning att oroas för en liknande utveckling i Sverige.

(Förvånande nog ger Dick Erixon sken av att shariadomstolar bara föreslagits tidigare av labour men att förslaget avvisats av Storbritanniens nye integrationsminister som är - ett tidens teckens om något ! - muslim.)

Ibland tar hänsynen till andra kulturer sig ovanligt vidriga uttryck, som när en pappa förde in fingrarna i sin nioåriga dotters underliv , men slapp straff med sin kultur som alibi.

Skall vi inte alla vara lika inför lagen? Skall inte alla barn boende i Sverige åtnjuta samma rättsliga skydd?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.