Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 3 maj 2010

Dödshjälp och offentliga kostnader

När massinvandringens ekonomiska kostnader, som staten vägrar undersöka och
redovisa på det sätt som fetmans kostnader eller bilåkandets, diskuteras, står alltid någon upp och säger att ”Sverige har råd”.

Har vi det? Läs detta och fundera!


”Även i Sverige förs en debatt om vården och självbestämmandet i livets slutskede, och Läkarförbundet och Läkaresällskapet arbetar med att omformulera reglerna på området. Det verkar som om detta kan leda till nya former av passiv dödshjälp, där man bland annat söver ner människor med svåra smärtor den sista tiden.


Man kan ha flera perspektiv på detta. Å ena sidan är det ett led i den terapeutiska utilitarismens seger över en mer traditionell europeisk syn på människolivets värde. Det är också en mycket riskfylld utveckling i en situation där ekonomisk kris, klasskrig uppifrån och massinvandringens kostnader gör att sjukvården har allt mindre resurser. Risken att stressade läkare med bristande resurser till sitt förfogande låter människor somna in även när deras medgivande är etiskt tveksamt är överhängande.”

http://oskorei.motpol.nu/?p=2246

2 kommentarer:

  1. rent logiskt kan man säga att ett samhälle som tillåter abort också bör tillåta euthanasia, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Hej Berit, long time no hear, hur som haver, din fundering är intressant. Tyvärr accepterar inte kommentarfältet ett relevant You Tube-klipp, så jag lägger ut det på bloggen.

    SvaraRadera

Kommentarer med innehåll som strider mot god netikett samt svensk- och EU-lag kommer inte att publiceras.

Likaledes ber jag om överseende med dröjsmål att publicera på grund av tidsbrist.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.